Een dagje mee met een bruidsfotograaf

Yes, ik mocht een dagje mee met een bruidsfotograaf!

Een dag zoals deze stond op mijn verlanglijstje. Gewoon een keer van dichtbij mee maken wat er allemaal bij komt kijken. “Waar legt de fotograaf zijn spullen?”, “Hoe ben je onopvallend aanwezig?”, “Hoe gaat zo’n fotoshoot?”.
En zaterdag 6 juni was het dan zover….
Ik leerde via via Geert de Jong kennen van “Cheeseworks” en hij vond het goed als ik mee zou gaan.
Ik kreeg het nummer van de ceremoniemeester en belde haar op. Ik legt uit dat ik graag met Geert mee zou willen als second shooter. En nog diezelfde dag belde ze mij terug met goed nieuws. Ik mocht mee naar de bruiloft!!! Whiehoeee…. het thema was Harry Potter en dat maakte mij nog nieuwsgieriger.

Op zaterdag 6 Juni kwam Geert mij ophalen om naar Veendendaal te gaan. Suzanne zat al in de make-up in de woonkamer en Sander was beneden in de bedrijfsruimte. Suzanne en Sander kleedde zich mooi aan en wij gingen van boven naar beneden om alle momenten van omkleden, make-up en stropdassen en vaders en moeders vast te leggen. Ze waren erg gespannen en daarom duurde het extra lang voordat het 11:00 was. Toen het eenmaal 11:00 was ging Geert op de galerij staan en ik binnen met Suzanne. Sander zou naar de deur komen en aanbellen. Wat een slopend moment voor een bruid daar in die gang, maar toen het eenmaal zover was was er opluchting en blijdschap. Vol bewondering keken ze naar elkaar! De liefde straalde eraf.

We gingen naar benden waar de witte Rolls Royce al klaar stond. Wat een prachtige auto. We maakten foto’s van de details van de auto met het mooie boeket op de voorkant. Geert maakte mooie foto’s van Suzanne en Sander in de auto.
Vervolgens reden we naar Kasteel de Schaffelaar in Barneveld. Daar maakten we foto’s op het landgoed. Zo prachtig met de heerlijke zon van die dag. De zon maakte het soms ook lastig om foto’s te maken, waardoor het bruidspaar of in de schaduw stond of met de rug naar de zon, zodat ze niet in de zon zouden kijken met geknepen ogen.

Om 14:00 kwamen alle gasten en aansluitend de ceremonie. Het moment dat de ringen om zouden gaan ging een beetje anders dan verwacht. In eens gingen de deuren open en kwam er een mega grote uil binnen vliegen. Hij landde op de arm van Sander die daar een speciale handschoen voor aan had gedaan. De uil kwam de ringen afgeven. In een split second reageerde ik op de uil die binnen kwam, want ik wilde dat goed vastleggen. Gelukkig stond ik op een goede plek.
Na de ceremonie maakten we samen met de uil nog foto’s buiten en dat was super gaaf!

Na de taart gingen we buiten in de tuin de groepsfoto’s maken. Door de zon zochten we een plekje in de schaduw.
Geert stond op een grote ladder en nam de foto’s vanaf een hoger punt. Dat gaf een super mooi effect!
Langzaam kwam er een einde aan de dag. Het was inmiddels 17:00 en voor ons tijd om naar huis te gaan.
Pfff dat was best vermoeiend. De hele dag ben je geconcentreerd op de momenten en de mensen. Je moeten oren en ogen van voor en ander hebben om zoveel mogelijk mooie momenten vast te leggen, maar ik denk dat we daar wel in geslaagd zijn. Op naar het bewerken van alle foto’s en genieten van alle mooie (leer) momenten van de dag!